Bankkártyákat kiváltó újítás?

A Mastercard egy új, globális technológiai rendszer kiépítésén dolgozik – adta hírül a Napi.hu

Hamarosan már okostelefonra,bankkártyára sem lesz szükség fizetés esetén. Az új technológia révén akár már az ember ujjlenyomata elegendő lesz ahhoz,hogy fizetni tudjunk.

A biometrikus azonosítást lehetővé tevő rendszer egy forradalmi újítás lehet. Gondoljunk bele,az emberek élete megkönnyítve lenne,hiszen így elkerülhetjük azt,hogy mindig oda kelljen figyelnünk arra,hogy kéznél legyen a bankkártyánk,vagy a mobiltelefonunk.

A kezdeményezést tekintve a nagykereskedőktől a kisboltokig,mérettől függetlenül segíti az üzleteket a szabványok létrehozásában az új fizetési módokhoz. A biztonságos szabványok megteremtéséhez bankok,kereskedők ill. technológia szolgáltatók is csatlakozhatnak. Ezáltal az a személyes adatok biztonsága és védelme megalapozásra kerülne.

A közeljövőben az ujjlenyomatunkon kívül lehetőség nyílik akár az arcunk által a beazonosításra. Kitudja mit hoz még a jövő!

Feltöltő: ARICSI™

Sziasztok! Ricsi vagyok, idén januárban töltöttem be a 23. életévemet. Mióta az eszemet tudom,vonzott az informatika. Mindig is számítógép közelben töltöttem az időmet. A szakmám ebből adódóan géphez közeli, számítógép-szerelő,karbantartóként végeztem.